Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
16 Jul

YAZILI DÖKÜMANLARIN MUHAFAZASI

 - Categories:  #kütüphane sistemleri, #sistem kütüphanesi, #universite kütüphane sistemleri

Kütüphane sistemleri çok sayıda kitabın yazılı dökümanın vb. türden materyalin bir arada muhafaza edilip uzun süre saklandığı kitaplık sistemleridir. Çok çeşitli yerlerde ihtiyaç duyulan bu sistemler birçok farklı talebe çeşitli alternatiflerle cevap vermektedir.

Kütüphane sistemlerine ihtiyaç duyulan başlıca alanlardan biri gayet tabii olarak kütüphanelerdir. İster halk kütüphanesi ister özel kütüphane ister bir üniversitenin kütüphanesi isterse bir belediyeye ait kütüphane olsun içerdiği değerli bilgi ve dökümanı arşivlerken belli bir düzen içerisinde muhafaza edecek çok sayıda kitaplığa ihtiyaç duyulacak olan başlıca alanlardır. Kütüphanelerde kitapların düzenli bir şekilde muhafaza edilmesi aranan kitap ya da dökümana kolaylıkla ulaşmayı sağlayacak bir etmendir. Bu nedenle oldukça büyük önem teşkil etmektedir. Aynı şekilde kütüphane sistemleri ev ve iş yerlerinde de kitap muhafaza ihtiyacına cevap verir.

Kitap kurdu diye tabir edilebilecek bir ev sahibi birden fazla sayıda kitaplığa ihtiyaç duyabilir. Bu ev sahibi kitaplığın evinde ne şekilde görüneceğinden dekorasyon ile uyum sağlayıp sağlamayacağından tutunda kütüphane sistemleri evimde ne kadar yer teşkil eder gibi birçok sorusuna cevap olarak bu sistemlere yönelecektir.

Bir ofis düzeni çalışma verimini etkileyen en önemli faktörlerdendir. Bir iş yerinde hem işveren hem de çalışan zamandan kazanmak açısından ihtiyaç duyduğu bilgi ve dökümana en kısa sürede ve kolay bir biçimde ulaşmayı arzu eder. Kütüphane sistemleri üzerinde muhafaza edilen teknik dökümanlar mesleki kitaplar kişisel kitaplar ve bunlar gibi birçok türden yazılı döküman bu talep edilen düzeni işveren ve çalışana sağlayacaktır.

Comment on this post

About this blog